Dyka Spanien - Allt Om Dykning i Spanien


 


Dyka i Spanien

  Dyka i Spanien - Framförallt på Mallorca
När man tänker på Mallorca är det kanske inte dykning som är det första som kommer upp. Men faktum är att Medelhavet vid Mallorca har massor att erbjuda under havsytan. Här är det är en fantastiska värld att utforska. Att hitta dykfirmor är inte speciellt svårt, vid kusten kan man hitta minst 1 dykcentra i varje samhälle. Och många gånger finns det till och mer flera stycken att välja mellan. De flesta dykfirmorna ligger i de mer turisttäta områdena som till exempel Alcudia och Palma Nova.

Alcudia och Palma Nova
På spanska heter dykcentra "Centre de buceo octupos" och det är dessa som både organiserar dykturer och utbildar dykare. Här kan du alltså ta ditt dykarcertifikat om känner för det. Du kan då även få lära dig allt från nattdyk till undervattensfotografering. Har du redan ett certifikat och inte vill slösa halva semestertiden på en utbildning, så går det fint att dyka ändå. Då väljer du helt enkelt bara ett paket som på många ställen kallas för: Discover Scuba Diving. Det här är ett bra alternativ om man bara vill testa på men inte har så mycket tid eller pengar. Det är ett introduktionspaket på ungefär 6 tim. I paketet ingår en grundläggande teorilektion, ett dyk i pool och till sist ett dyk i öppna havet.
 


Mallorca
Även på Mallorca är det en typisk Medelhavsdykning, vilket menas: småfisk och inga koraller. Men det finns ett antal mycket bra grottdyk och om du har tur kan du få se stora barracudor. Här är det även väldigt vanligt med bläckfisk och muränor. Ibland kan man även se en och annan delfin från båten. Här finns det även en hel den vrakdykning och sikten är oftast väldigt bra, upp till 20 m. Säsongen är mellan maj och september.

Regler för dykning i Spanien
P.g.a. tidigare oklara regler för dykning i Spanien och på Kanarieöarna så instiftades

 

en ny lag som nu gäller från april år 2006. "Dykning är tillåtet för alla som är över 16 år. Under denna gräns krävs föräldrarnas medgivande för att få delta i dykaktiviteter", skriver Dykmag.net.

I övrigt så är det de enskilda utbildningsorganisationer som sätter minimum åldern. Exempelvis PADI PADI har ex. 10 år som minimiålder för Junior Open Water Diver", enligt Dykmag.net.

Läs om sevärdheterna som finns i Spanien

Djurparker och vattenparker i Spanien

Fler artiklar om Spanien