Pengar i Spanien - Allt Om Växling av pengar i Spanien


 


Pengar i Spanien

  Uttagsautomater
Många kredit- och betalkort kan användas för att ta ut pengar från cajeros Automáticos (uttagsautomater) och Visa och MasterCard är den mest accepterade korten. Detta är praktiskt eftersom många banker inte erbjuder växling från utländska kort (och där de gör det kan processen vara långsamt tröttsam). Den växelkurs som används för kredit- och betalkorts transaktioner är vanligtvis mer till din fördel än den som är för växling. Tänk dock på de olika kostnaderna. Det finns vanligtvis en avgift (pendlat kring 1,5% till 2%) på kontantuttag från uttagsautomater utomlands. Denna avgift kommer att visas på ditt kontosaldo.


Kontanter
Det finns få fördelar med att ta med sig utländska kontanter till Spanien. Men växlingskursen  är ofta lägre än för resecheckar, men större risk att förlora alla dessa sedlar, än bara en resecheck eller ett betalkort.

 

Växlingskontor
På banker kan du växla både kontanter och resecheckar och vanligtvis heter detta: Cambio (växel). De finns i överflöd på turistorter och andra platser som lockar ett stort antal utlänningar. Generellt så erbjuder de längre öppettider och en snabbare service än banker, men har oftast sämre växelkurser. Vilket de tjänar en massa pengar på.


Resecheckar
Resecheckar medför oftast bara en aning bättre växelkurs än kontanter och det lönar sig att köpa dem i sitt hemland.

Fördelen är naturligtvis att de skyddar dina pengar, eftersom de ersätts om de blir förlorade eller stulna. Kom ihåg att ta med ditt pass när du vill växla dina resecheckar mot kontanter.

 

Valutan i Spanien

Läs om passreglerna för Spanien

Hur är säkerheten i Spanien?

Fler artiklar om Spanien