Att Resa i Spanien - Res i Spanien


 


Att resa i Spanien

  .Att resa i Spanien
Att resa runt i Spanien är både lätt och bekvämt. Vare sig om du vill dig fram med en egen bil eller åka buss eller tåg. Det är inte alls konstigare än att resa här hemma. Men Spanien frestar dock lite mer än många andra länder till en avstickare och därför är en favorit att ta sig fram med en bil. Därför att då kan du göra det där lilla extra stoppet vid en vingården, eller ta en längre lunch vid det medeltida slottet, eller ta en lite siesta, eller varför inte låta musiken leda in dig mot flamenco baren mot kvällssidan.

Spanien är ett modernt europeiskt land och har ett stort nät av kollektivtrafik. De större städerna har mycket bra och lättfattliga tunnelbanesystem och pendeltåg. Men det går även enkelt att ta sig runt landet med buss och tåg. Spanien är avsevärt mer avreglerat än Sverige, så här finns det en uppsjö av olika bolag att åka runt med, både när det gäller buss och tåg. Och det kan vara värt att jämföra priserna mellan bolagen.
 

Bil är ett bra alternativ
Att ta sig fram med bil går fantastiskt bra och det svenska körkort gäller i landet. Motorvägarna i Spanien är avgiftsbelagda så man måste räkna med en del extrakostnader om man tänkt åka där. Generellt är vägarna bra och trafiken flyter på de sträckor som förenar olika landsändar. Men det kan trots detta vara bra att veta att den spanska trafikkulturen skiljer sig lite från den svenska. Här är det är mer trängsel, folk kör lite mer aggressivt och bli inte förvånad om man får en buckla i all vänskaplighet.

Om du vet av redan innan då åker att du vill hyra en bil, så kan du av praktiska skäl boka den redan hemifrån via olika sajter som t.ex. hyrbil.com eller autoeurope.com. På så sätt vet du om att du får en bil och du får då till och med välja vilken typ av bil du vill ha. Ibland under högsäsongen kan det vararsvårt att få tag på en bil, så säkrast är att hyra den i förväg.

Läs mer i trafik reglerna som gäller i Spanien

Varför resa till just Spanien?