Vaccination Spanien - Allt Om Vad man Behöver För Vaccination


 


Vaccination för Spanien

 

Vaccination Spanien
Det krävs inga officiella vaccinationer för en inresa till Spanien. Men det är alltid bra att höra med en vaccinationsklinik vad man bör tänka på och om det kan finnas några risker. Då kan du få reda på exakt vilket skydd som just du eventuellt behöver, beroende på hur länge du planerar att stanna och vad du ska göra i landet.

Sjukdomar i Spanien
Dessa är några av de sjukdomar som kan förekomma i Spanien. För en personlig rådgivning så rekommenderas att du kontaktar en vaccinationsklinik

Hepatit A
Hepatit A orsakas utav ett virus som ger en inflammation i levern och det sprids framför allt via förorenad mat och dryck.  

 

Hepatit B
Hepatit B orsakas även det utav ett virus och som leder till inflammation i levern. Sjukdomen kan överföras sexuellt, men även genom blodsmitta och i samband med tatuering, piercing, öronhåltagning, kirurgiska ingrepp, blodtransfusion och otillräckligt rengjorda kanyler.


Pneumokocksjukdom
Pneumokocker är bakterier som är den vanligaste orsaken till lunginflammation och en utav de vanligaste orsakerna till öron- och bihåleinflammation. Den är dessutom den vanligaste orsaken till varig hjärnhinneinflammation hos äldre.

Läs om sjukvården i Spanien

Att resa i Spanien

Fler artiklar om Spanien