Fakta om Costa Dorada - Allt om Costa Dorada
Spanien

 


Fakta om Costa Dorada

 

  Fakta om Costa Dorada
Invånare: ca. 70.000

Bad: Fina sandstränder med mycket att erbjuda inom vattensporter.

Valuta: Euro

El: 220 V

Nöjen: Finns flera barer, diskotek samt restauranger.

Språk: Spanska

Lokal tid:
-1 tim.

Visum: Visum krävs ej.

Huvudstad: Tarragona


    I sydöstradelen av Katalonien
Costa Dorada är kusten som ligger söder om Barcelona, i den sydöstra delen utav Katalonien. Kustremsan är ca. 22 mil lång och huvdstaden heter Tarragona och ligger ungefär i mitten av kustremsan. Här är det precis som på många andra spanska turistorter, soligt och varmt och stränderna är fyllda på dagtid och nattklubbana och barerna under kvällstid.

Denna del av Spanien ligger mellan bergskedjan och havet är fylld med fredliga städer och jordbruksområden, där vingårdar, olivlundar, hassel och mandelträd växer. Hela detta område, mellan hotell, campingplatser och lägenheter, har en kapacitet för över 500.000 turister och denna plats får i genomsnitt 3.500.000 besökare/ år.

 

Mängder av sevärdeheter
Huvudstaden Tarragona distribuerar med sina vackra monumentala samling som sammanfattar det 1000-åriga kulturella evolutionen.

Närheten till alla städer, bidrar till att balansera och humanisera omgivningen och det ökar även möjligheterna till nöjen och unika sevärdheter för turister. Man kan lätt hitta platser med stor personlighet och ett historiskt ursprung, så som: Reus, Valls, Montblanc och Tortosa osv. Här finns även många medeltida kloster välbevarade som bl.a. Poble, Santes Creus och Scala Dei. Lanskapet på Costa Dorada är sagolikt med sitt pittoreska landskap, robusta bergskedjor och det unika deltat vid floden Ebro, som har format en labyrint av diken och laguner.


Mer om Costa Dorada

Artiklar om Spanien