Fakta om Ibiza - Allt Om Ibiza
Spanien

 


Fakta om Ibiza


 

Fakta om Ibiza

Invånare: 80 000 invånare

Shopping: Det som kan köpas billigt på Ibiza är bl.a. keramik, bordsmattor, väskor, stråhattar, smycken, konst och kläder.

Kommunikaton: på Ibiza finns det en bra busskomunikation, många taxi bilar och så klart går det att hyra en egen bil eller moped, om man känner för det.

Valutaoch bankomater: Euro betalar man med och det finns bankomater överallt på Ibiza och många restauranger och affärer tar kreditkort.

El: 220V precis som i Sverige.

Stränder: Det finns många stränder på Ibizaoch alla har så gott som turkosblått vatten.

Partyliv: Här finns allt i partyväg bl.a. finns europas älsta doskotek här.

 
Ibiza
 


Bästa restid: maj-september.

Säkerhet: På Ibiza förekommer det inte så hög kriminalitet, men man ska ändå vara försiktig och se upp för väskryckare och ficktjuvar. Kom ihåg att inte lämna pengar eller värdesaker på stranden eller i bilen.

Dricksvatten: kranvattnet går att dricka, men det smakar inte så gott.

Ibiza är väl mest känt för sitt galna partyliv och visst stämmer det bra in på denna party ö, för festerna startar oftast på eftermiddagarna nere på stränderna och håller på tillmorgonen efter.

 


Men det finns så klart en annan sida av Ibiza också, för om man tar sig utanför partystäderna San Antonio och Ibiza stad, så råder där ett mycket lugnare tempo. Här finns spår utav det gamla Ibiza kvar, som är otroligt vackert att se och utforska. Eller varför inte ta färjan över till Ibizas lillasyster Formentera, denna lilla ö ska du passa på att besöka när du är på Ibiza. Det är bara att ta färja över och här kan du njuta av paradiset i lugna och ro.

Läs mer om Ibiza

Sevärdheter i Spanien

Läs om Kanarieöarna