Fakta om Madrid - Allt Om Madrid
Spanien

 


Fakta om Madrid

   

Madrid

Invånare: 3,1 miljoner

Shopping: Det finns 2 st. långa gator som du kan utforska under din shopping runda, Calle Hortaleza heter en och Calle Fuencarral heter den andra. Det finns även ett shoppingcenter utanför centrum som kallas La Vaguada.

Nöjen: Ett stort utbud av både barer, restauranger och kaféer.

Kommunikation: I Madrid kan du hyra bil billigt, det finns även gott om taxibilar. Även tunnelbana och buss är ett bra färdmedel att ta sig fram genom Madrid.

Valuta och kreditkort: Här är det Euro som gäller när du ska betala och den bästa växelkursen får du genom att växla pengarna i Sverige innan du reser och kreditkort kan användas på de flesta ställen.

El: Är vanlig EU-standard 220V


    Spaniens huvudstad
Madrid är huvudstad i Spanien och har ca 3,1 miljoner invånare och med förorter nästan 6 miljoner. Den är därmed den största staden på Iberiska halvön. Staden har ett rikt kulturutbud, stora parkområden och tillgång till tusenstals restauranger, barer och kaféer. Men då har jag inte ens nämnt alla shopping möjligheter som Madrid erbjuder.

Madrid har ett Medelhavsklimat med varma, torra somrar och kyliga vintrar. Normaltemperaturen på sommaren på dagtid brukar ligga runt 31°C och 18°C nattetid, men kan mycket väl nå 40°C. Under vintern på dagtid ligger temperaturen runt 10-12°C och 3-4°C vid nattetid. Temperaturer under 0°C kan ibland ske under vintern och lika vanligt med snöfall som sker 2-3 gånger varje år.
 

Nederbörden är dock låg, med lätt nederbörd under alla månaderna men först och främst under våren och hösten.
Läs mer om Spaniens väder

Medelpunkten i Madrid är torget Puerta del Sol, det är absolut den livligaste platsen i hela staden och även platsen för många historiska händelser. Här finner du bland annat statyn av björnen och arbutusträdet, som ingår i Madrids stadsvapen.

Det stora stråket i dagens Madrid är Gran Via , där kan man finna allt man önskar i shopping, kaféer och restauranger.

Kvällslivet i Madrid är utbrett, för även en vanlig vardagkväll brukar gatorna vara överfulla med människor som går på restauranger och pubar. Det är alltså inget som endast finns på helgerna och vill man, så kan man hitta nöjen dygnet runt 365 dagar om året. Det enklaste sättet att få reda på mer om Madrids nattliv är att köpa Madrids nöjesguide som heter ” Guia del Ocio”, den kommer ut varje vecka.

Läs mer om Madrid

Snabb fakta om Spanien