Fakta om Barcelona - Allt Om Barcelona
Spanien

 


Fakta om Barcelona

    Fakta om Barcelona

Invånare:
Ungefär 1-1,5 miljon invånare

Kommunikation:
Det finns gott om taxibilar i Barcelona och här finns även gott om bussar som går och de har dessutom luftkonditionering. Tågen går emellan flygplatsen och centrum, men i regel måste tåg kombineras med taxi. I Barcelona är det även lätt att få tag på hyrbilar.

Valuta och kreditkort: Det är Euro som gäller i Barcelona och här finns det gott om bankomater. Kreditkort accepteras nästan vart som hellst.

El: Är vanlig EU-standard 220V
 
Barcelona

 

Språk: Här talas spanska, katalanska och engelska.

Bra att veta: Affärerna här har stängt mellan 13.30-16.30

Vatten: Det går att dricka kravvattnet, men det smakar inget vidare.


Barcelona är en otroligt underbar stad, här finns det mycket vackert att se och kanske beror det på att de största spanska konstnärerna arbetat här. Som t.ex. Barcelonas egen son som man kallar honom, Antoni Gaudi har lämnat kavar sina spår i staden. Den fantastiska katedralen La Sagrada Familia som du finner i Barcelona är just ett verk av Gaudi.

 


Barcelona ligger i landsdelen Katalonien och är tvåa efter Bilbao det största industrområdet i Spanien. Staden har även en mycket betydelsefull hamn. I Barcelona finns det två universitet och ett antal högskolor, museer och operahus. I denna stad bor ungefär 1- 1,5 miljon människor.

Barcelona är uppdelad i olika distrikt, Barri Gotic som är den gamla stadsdelen, La Ribera som även den är en medeltid stadsdel, El Eixample är en modern del av staden och det är t.ex. här som La Sagrada Familia ligger, La Rambla som i själva verket är sammansatt av sju olika esplanader.

Om man vill man koppla av för en dag och inte bara titta på sevärdheter, kyrkor eller museer, är det inte långt ner till stranden. Barcelonas strand består av en lång härlig kuststräcka med ett klart fint vatten och stranden är mycket välskött. Längs med stranden finns ett enormt utval av fina restauranger och här är det väldigt välordnat, med omklädningsrum och toaletter. Här hänger man gärna en hel dag.

Läs mer om Barcelona

Maten i Barcelona

Vädret i Spanien