La Gomera - Fakta Om La Gomera på Kanarieöarna


 


Fakta om La Gomera

 

  Fakta om La Gomera

Huvudstad: San Sebastián

Yta:
ca.369 km2

Befolkning: här bor ca 20 000 invånare.

Kommunikation: Det finns lokalbusslinjer, taxi, cykel- och mopeduthyrning och hyrbil.

Stränder: Stränderna kring Valle Gran Rey är en blandning av sten/grus/sand. Det finns även stränder med svart lavasand på La Gomera.

Transfer: Flyget landar på Teneriffas flygplats. Transfer till hamnen i Los Cristianos, ca 25 min. Färja till San Sebastian, ca 1 tim. och sedan buss eller taxi till ditt boende.

Mat och dryck: Medelpris på 1 tvårätters middag + dryck ca 200 kr./person.

  Valuta: Euro

Språk: Spanska

Lokal tid: -1 tim.

Visum: Visum krävs ej.

El: 220 V. Adapter behövs inte.

Väder & Klimat: Klimattabellen gäller för Santa Cruz på Teneriffa. Normalt är det några grader varmare och mera sol på de södra delarna av ön än på de norra delarna. I Vilaflor, som är högt beläget i bergen, är det alltid kallare och mer molnigt.

   

Näst minsta ön
Med sin yta på 25 kilometer i diameter så är La Gomera den näst minsta ön av de 7 bebodda öar som ingår i Kanarieöarna. Här bor drygt 20 000 personer på en grön och idyllisk ö som lockar turister som vill få lugn och ro och ladda sina batterier. Att vandra i Nationalparken Garajonays lagerskog eller på någon utav alla natursköna vandringsleder som La Gomera erbjuder La Gomera är  en annorlunda upplevelse.

La Gomera är liten och klotrund, den liknar inte de alls andra Kanarieöarna. Den har gott om vatten , grönska, dimma och gott om individualister från alla världens hörn, mest är det tyskar i kängor och ryggsäckar och en märklig koloni av övervintrande hippies.

 

Läs mer om La Gomera

Shoppingen i Spanien

Fakta om Spanien