La Palma- Fakta om La Palma på Kanarieöarna


 


Fakta om La Palma

 

  Fakta om La Palma

Antal innevånare:
Ön har 85 000 invånare.

Huvudstad: Santa Cruz de La Palma

Högsta punkt: Den högsta punkten på ön är Roque de los Muchachos, dess 2 426 m. hög.

Valuta: Euro

Språk: Spanska

Närmsta flygplats: Flygplatsen ligger 8 km från huvudstaden Santa Cruz de La Palma

Geografi: La Palmas geografi är resultatet av de vulkanutbrott som bildats på ön. De högsta topparna ligger på 2,4 kilometers höjd och öns lägsta punkt ligger ca. 3 km. under vattenytan.
  Klimat:  Klimatet på ön är mycket blötare än på de andra Kanarieöarna.

Lokal tid: -1 tim.

Storlek: Ön är bara 3 mil bred och 5 mil lång.

Kommunikation:  Bästa sättet att ta sig runt La Palma är att hyra en bil och vägarna håller bra kvalité. Bussar finns även att tillgå och de är billiga. Chaufförerna kan dock vara dålig på engelska.

    Den Vackra ön
La Palma brukar man kalla för "La isla Bonita" som kan översättas med "den vackra ön". Det är den allra grönaste av de 7 stora Kanariska öarna. Här kan du bo alldeles intill vattnet, om du så önskar. Anslutningsflyg till La Palma från Gran Canaria kostar ca 30 Euro och det går minst 1 flyg dagligen. Här upptäcker du en helt annan värld, ön är full utav överraskningar. Här finns dalgångar fyllda med blommor, vars färger endast överträffas utav regnbågen. Här är det fuktigt bland bergen men sol och värme längsmed kusten. I mitten utav La Palma så finner man Caldera de Taburiente, som är en gigantisk vulkankrater som är 1,5 km djup och är 1 mil i diameter. Kratern är en naturpark och naturen i djupet är helt orörd. Det finns vandringsspår som man kan följa genom den imponerande parken. Detta ställe är även utmärkt för den som gillar att dyka, men även för den som vill ha en semester med lugn och ro.

 

På La Palma bor runt 85 000 invånare, därav ca. 18 000 i huvudstaden Santa Cruz de la Palma. La Palma är en ö med väldigt mycket grönska och växtlighet. Precis som många av de andra Kanarieöarna så är det en vulkanö och den högsta toppen är nästa 2,5 km. De mest kända sevärdheterna på ön är Minas Galerias: vattentunnlarna.

Läs mer om La Palma

Läs om Kanarieöarna

Sevärdheter på Kanarieöarna

Snabb fakta om Spanien