Spaniens Nattliv - Allt om Nattlivet i Spanien


 


Spaniens nattliv

   

Spaniens unika och originala nattliv
Upplev en annan typ av nattliv i Spanien och göra det bästa av allt som finns att erbjuda. Du kommer inte hitta någon annanstans där du kan festa hela natten lång, eftersom Spanien nattlivet garanterat håller på tills efter det att solen har kommit upp. Ett sätt att börja kvällen är, med middag och några drinkar i en musik bar. Eller i annat fall du kan gå till en musikal eller teater, för att bege dig till en bar eller disco med dina vänner för att fortsätta festen till långt in på natten. Och om du vill förlänga det roliga tills nästa dag så kan du gå dansar på diskotek som är öppna hela natten. Och avrundar det hela även om solens redan är uppe, med en härlig kopp varm choklad. Spanien är ett ställe där man blir på gott humör, där vädret är fint och framför allt så finns det ett fantastiskt nattliv. I Spanien kan man nämligen gå till barer och äta tapas, lära känna de öppna och vänliga temperamentrika spanjorerna, dansa till rytmen av högsta internationella DJ´s, och festa på i en after-noon club. Det finns många olika alternativ att välja mellan, vilket är vad som gör Spaniens nattliv så otroligt speciell.En unik atmosfär
Det är väldigt vanligt i Spanien att se samlingar av människor njuta av en drinkar och prata och skratta tillsammans i barerna från ca 22 på kvällen till småtimmarna på morgonen. Tack vare de milda temperaturerna på våren och sommaren så har nästan alla platser en uteservering där gästerna kan sitta ute och njuta av deras drinkar. De mest populära dagar för att gå ut är fredagar och lördagar.

Något för alla
Letar du efter levande musik? Varför inte kolla in en av de många konsertlokaler, där du kommer att kunna höra all sorts musik, från sing-songwriters till rock och jazz. Eller varför inte kolla in någon av de populära flamenco klubbarna som särskilt finns inom området i Andalusien. Och när det gäller dans, oavsett ålder så kommer du garanterat att hitta en plats som passar dig.

 

Toppklubbar
Ingen annanstans i världen finner du klubbar lika kända som de som väntar dig i områden i Spanien som t.ex. på Ibiza. Här flockas 1000-tals turister för att upptäcka legendariska nätter som erbjuds på ön. dagen börjar med gatuparader och senare på kvällen är det nattklubbar som gäller. Där finns ohämmade, roliga och vilda fester, med go-go- dansare, kändisar, en pool inne i en enorm klubb, skum ja allt är möjligt.

En söt frukost som avslutning
Om du är någon som känner sig lite små hungrig efter en kväll ute på stan, varför inte prova den spanska seden genom att njuta av en härlig kopp varm choklad med churros (varm friterat bröd) som beströs med socker. Du kommer förmodligen att älska det.


 

Homosexualitet
Frihet, respekt och tolerans är Spaniens kännetecken och det är därför landet har blivit en av de främsta destinationer inom homosexuellas krets. Några av de mest populära platserna är ställen såsom Maspalomas på Gran Canaria, och Sitges på Costa Brava. Det är också ganska vanligt att hitta områden i stora städer som är särskilt är känd för sina många homosexuella mötesplatser, som t.ex.  El Eixample i Barcelona, ​​eller Chueca, i Madrid. Detta sista nämnda är särskilt festligt under Gay Pride-parad, eftersom det lockar 1000-tals människor varje år.

Festa vid havet
Kan du tänka dig att tillbringa en natt och lyssnar på musik vid havet? För detta man nämligen göra på ett stort antal platser i hela Spanien. Och speciellt längsmed kusterna i Katalonien, i regionen Valencia och i Andalusien, där du hittar barer precis nere vid stranden. T.ex. så är nätterna San Juan (i slutet av juni) kända, särskilt i Alicante, liksom olika folkfester som den i Cadiz i augusti för att överensstämma med stadens fotbollsturnering, där 1000-tals människor flockas nere vid stranden för att njuta av grillning.

 
 


Praktiska råd
- De flesta stora städer har nattbussar som brukar gå från 00.00-6.00 på morgonen.
- Inträde till diskotek och nattklubbar är endast tillåten för personer över 18 år.
- Försäljningen av alkoholhaltiga drycker endast är tillåten till personer över 18 år.
- Konsumtion av alkoholhaltiga drycker utomhus är förbjuden, med undantag för terrasserna som tillhör platser som är särskilt anpassade för detta ändamål.
- Vissa stränder kan ha restriktioner när det gäller buller, bad och tillgång, detta på grund utav lokala föreskrifter.

Mer om....

Nattlivet i Barcelona

Nöjeslivet på Costa del Sol

Nattlivet på Ibiza

Nattlivet i Madrid

Nattlivet på Marbella

Nattlivet i Valencia