Costa Dorada - Allt Om Costa Dorada
Spanien

 


Costa Dorada

   

Costa Dorada
Costa Dorada är Spaniens "Guldkust" och sträcker sig från Barcelona till Tarragona i Katalonien. Här finns  mycket sevärdeheter och fantastiska platser att besöka, allt från de mest gyllene sandstränderna till fantastiska parker och ett nöjescentrum i Disney stil.

Costa Dorada har sedan länge varit populärt bland spanska turister och detta dels för att komma undan den otroliga sommarhettan i Madrid, till att slippa trängseln i Barcelona. Men som ett internationellt turistmål har det bara varit sedan 1995.

 

Hur du tar dig hit
Den internationella flygplatsen ligger 15 min. bilresan från Reus. Det går även att ta sig från Barcelona hit och det tar ungefär 1 tim. med bil längsmed kusten.

Salou är den mest besökta turistorten på Costa Dorada och det är en modern turistort som är fullpackad med hotell, barer och nöjesliv. Här finns det mängder av pubbar, klubbar och diskotek och under dagen så kan du roa dig med fritidsaktiviteter som golf, paragliding, vandring, cykling och ridning.


Salou

 

Lite av varje
Nattlivet i Salou är en utav de livligaste semesterorterna längsmed kusten, för oavsett om du vill dansa traditionell flamenco, äta en mexikansk måltid, sjunga karaoke eller spendera en hel natt på en klubb, så finns allt här.

Letar du efter en mera lugn plats, så ska du bege dig till La Pineda som bara ligger en kort bilresa nordost. Här finns det sandstränder som gör detta till en perfekt semesterort för barnfamiljer.

Cambrils är även det en bra semesterort, delarna av staden har fortfarande mycket spartask karaktär kvar. Med sina små kullerstensgator, gamla byggnader och typiska tapasbarer. Denna plats har samma charm som en liten fiskeby och stoltserar med några av sina i världsklass bästa skaldjursrestauranger. Att bara sitta vid kajen med en drink före maten är bara det en unik upplevelse, sitter du kvar tillräckligt länge så kommer du att få se dagens fångst landas.

Bra saker att veta om Spanien

Resa i Spanien

Vaccinationer för Spanien