Alicante - Allt Om Alicante
Spanien

 


Alicante

  Shopping i Alicante
Alicante är ett drömresemål för den som gillar shopping, för här finns allt du kan önska dig. Allt från lokaltillverkad keramik till designkläder.

Vart ska man då gå om man är ute efter riktigt bra shopping?

Jo, försök leta dig till gatan Avenidas Maisonnave, här finns det massor med affärer och varuhus fulla med shopping fynd. Ett annat alternativ är; Calle Castanos, här kan du fynda allt i skoväg. Är det marknader som du söker, så ska du inte missa Mercado Central eller Centralmarknaden, på dessa marknader finns allt från nötter till fisk och här är det väldigt mycket folk.


Läs mer om shoppingen i Spanien

 
Mat och dryck
Denna stad är mest känd för sina enastående risrätter, här finns flera 100 tals olika risrätter. Den som förmodligen är mest känd är Paellan, det saffransdoftande riset med olika tillbehör. Maten här är alltid dagsfärsk eftersom att staden ligger så nära vattnet så fisken och skaldjuren levereras på morgonkvisten. Köttet och korven som serveras är oftast lokaltillverkad.

Den som vill ha en riktig Alicante drink, ska beställa en horchata, en liten ovanlig drink som är gjord på tigernötter. Drinken är fylld med spännande smaker och den serveras överallt i Alicante.

Läs mer om mat och dryck i SpanienSevärdheter
Några sevärdheter i Alicante är borgen som ligger där, kallad Santa Barbara som finns i den norra delen av staden. Borgen är sedan medeltiden och för att ta sig dit måste man ta linbanan som går ifrån staden centrum.

Här finns även en kyrka som är från 1300-talet som heter Santa Maria.

Alicantes hamn är definitivt värt ett besök, hit kan man ta en promenad för att sedan sätta sig och fika på ett utav de små kaféer som finns längsmed vattnet. När man ändå är nere vid hamnen kan man ta en båttur till ön La Tabarca som en gång i tiden varit ett område för pirater, men är idag den enda bebodda ön i Valenciaregionen.

Mer sevärdheter att läsa om

Dykning i Spanien

 


Lokattillverkad keramik


Horchata


Santa Barbara