Formentera - Allt Om Formentera
Spanien

 


Formentera

    Sevärdheter i Formentera
Under sommaren finns det flera stycken marknader på denna ö, bl.a. Hantverksmarkanden (Fira de la Mola) som anordnas onsdagar och lördagar mellan 16-21. En annan är: San Francesc, som är öppen varje dag mellan 10-14.

Under sommaren spelas även levande musik på fredagar och lördagar och det är olika teman för olika dagar, bl.a. är fredagskvällar rock som spelas i Sant Ferran och på lördagar är det jazz som spelas i San Francesa, dessa brukar start kl. 22. 

Hur tar man sig hit?
För att ta sig till denna vackra ö måste man ta en färja eller båt från Ibiza, det är under sommar månaderna tät trafik mellan dessa två öar.

Under sommaren är nöjeslivet i full gång i Formenteras huvudstad San Francisco de Xavier och under vinter månaderna blir det väldigt lungt på denna ö.

Formateras specialitéer är fisk som förstås fiskas utanför ön, även getost är typiskt här och deras lokala nybaktabröd är också en upplevelse det kallas för: loaclly.

För att ta sig runt på denna ö rekommenderas det att hyra en cykel och det för att tänka på att bevara den fina miljön som denna ö har. Men det går naturligtvis att hya moped, bil elelr åka buss.

Stränder på Formentera

Illetes
Det är är en lång sandstrandspm sträcker sig ända mor S´Espalmador, här finns det vackra rosa korallstenar och vattnet är vacker blågrönt. På denna strand brukar det vara väldigt mycket turister under sommarmånaderna.

Es Calo
Denna strand ligger precis bredvid en hamnruin och denna hamnen användes en gång i tiden av romare.

S´Espalmador
Det här är en egen liten vacker ö som ligger utanför stranden Illetes, här har man en utsikt mot Ibiza. För att komma till denna ö tar man färjan från La Savina.


Formenteras fisk

 


Formenteras strand

 

Cala Saona
Cala Saona ligger precis vid en bukt och här är det väldigt ren och fin sand. Stranden är omgiven av vackra pinjeträd och långa vackra klippor.

Playa Migjorn
Den här stranden är över 8 km. lång och sträcker sig längs med hela Formenteras sydkust. Längsmed stranden finns ett antal barer, restauranger och kaféer utspridda.

Läs mer om sevärdheterna i Spanien

Snabb fakta om Spanien

Artiklar om Spanien