Ibiza - Allt Om Ibiza
Spanien

 


Ibiza

   

Ibiza
Till Ibiza kan alla åka, även för den som inte vill parta dygnet runt, för på denna ö finns det något för alla smaker och inte minst för barnfamiljer. Här finns många långgrunda sandstränder och en vattenpark som heter Aqualandia och ligger i Cap Martinet på Platja de Talamanca.

Nattlivet på Ibiza

Sevärdheter
För den som hellre vill njuta av Medelhavets sköna natur kommer inte att bli besviken här. För här kan man utforska Ibizas orörda  natur med deras vackra mandelträd, apelsinträd och olivträd, som växer i Ibizaz dalar. Här finner du också små byar där det verkar som om tiden stått stilla. I Ses Fontelles som ligger på Ibizas södra sida ligger en grotta som har gamla formtida grottmålningar målade inuti sig.

Läs om fler sevärdheter i Spanien

 
Marknader
På Ibiza finns det marknader nästan överallt och den som de flesta turister brukar uppsöka är hippie marknaderna där kan du hitta billiga hantverk, smycken souvernier, konstverk och kläder. Dessa marknader heter:
Playa den Bossa, som är på fredagar hela dagen.
Las Dalias som ligger i San Carlos, finns på lördagar.
Can Sort i San Juan som också finns på lördagar.
Sant Jordi som är öppen även den på lördagar.
Santa Eulia och Punta Arabi som finn spå onsdagar.

Shopping
I Ibiza är det keramik som toppa shoppinglistorna, men det går förstås att köpa mycker mer än bara keramik. Mycket korgarbeten och saker som flätats med gräs säljs t.ex. som bordsmattor, väskor och stråhattar. Något som också är prisvärt här är smycken som är tillverkade i guld och silver. Även konst och konsktföremål kan du hitta till en billig pening här. Kläder säljjs också ute i små butiker och många av Spaniens egna designers säljer sina kläder här så som: Sybilla, Antonio Miró, Ad Lib och Adolfo Dominguez.

Läs om shopping i Spanien.

Utflykter

Gamla stan: Dalt Vila
Det här är precis som det låter, den älsta delen av Ibiza, för att uppleva detta ställe rekomenderas att man promenerar. Man startar vid porten Portal de Tablas och letar sig mot torget Plaza de Vila. Längs med stråket finns det fullt av små butiker, restauranger, kaféer och barer och utsikten man har är utöver hamnen och Ibiza stad.

Sa Talaia
Detta är Ibizas högsta punkt och det är bäst att ta sig hit på morgonen innan den starkaste solen steker på, eftersom havet ligger bredvid så blir här extra starkt.  Denna höjd är på 475 m. över havet och här kan man njuta utav syster ön Formenteras skönhet.  Är det en riktigt klar dag, så kan man se ända över till Valencia.

Stränder på Ibiza

Es Figueral Beach
Denna strand är en outforskad strand, här är vattnet turkosblått och sanden vit. Kipporna som sträcker sig upp bakom stranden skyddar den från att bli förstörd. Vattnet är långgrunt och gör det perfekt för lite aktiviteter i vattnet. Känner du för att ta en joggingrunda eller bara att ta en promenad så är det perfekt att gå runt omkring här. Stranden finner du precis utanför byn San Carlos.

Puerto de San Miguel Beach
Detta är en medelstor strand och perfekt att koppla av vid om du varit och besökt grottorna vid Can Marca. Runt stranden växer det tallskog och är en hel del kullar. Stranden ligger strax utanför byn San Miguel.

Es Cavallet
Känner du för att nakenbada så är det den här stranden som du ska uppsöka, är det tillåtet att bada och sola utan en endaste tråd på kroppen. Det här är även ett populärt område för vindsurfare och då om vinden blåser rätt. Här serveras mycket drinkar och det spelas diskomusik, det är klart Ibizas trendigaste gay-strand.

Playa d´en Bossa Beach
Det här är den längsta stranden på Ibiza, här är det långgrunt och klart vatten. Är du intresserad av strandsporter så ska du bege dig hit för det här är det perfekta stället för det. Utsikten då härifrån är Ibiza stad och du kan även sitta och titta på flygplanen som är på väg att landa. På denna strand finns det inte mycket  till skugga så ta med en parasoll om du behöver komma bort från solen en stund. Längs med stranden finns många baren och kaféer du kan käka på.Ibizas partyliv

 

 

 


Ibiza stad


 

 

 

 


Puerta de San Miguel Beach

 

Cala Carbo
Detta är en privat strand på Ibiza och den är lite mindre, men med ett glittrande klarblått vatten. Här finns även mycket småfisk att se för den som känner för att snorkla. Bredvid stranden finns en krog som heter Can Vincent, där du kan äta din lunch. Det är inte så många som känner till denna strand så det är inte speciellt mycket turister här. Här kan du njuta av en vacker utsikt av ett gammalt pirattorn. Stranden ligger vid vägskylten San Jose/Cala Vadella, på vänster sida.

Hur är det med dykning i Spanien, finns det bra dykområden?

Politiken i Spanien

Att resa till Spanien