Sevärdheter på Kanarieöarna - Allt Om kanarieöarnas sevärdheter
Spanien

 


Mer om Kanarieöarna

    Kanarieöarna
Mindre än 4 tim. bort med flyg från många europeiska städer, finns ett kristallklart vatten, oändligt vita stränder och varmt året om. Denna plats bara väntar på dig så att du kan få njuta av allt detta när som helst under året. Så varför inte lämna det kalla vädret bakom sig och resa till Kanarieöarna: de väntar på dig med öppna armar.

Om du besöker Kanarieöarna så kommer du att upptäcka en magisk värld, som är full av fantastisk natur. Deras genomsnittliga temperatur året om ligger runt 22 º C och detta gör att du kan njuta av denna plats när du vill. Hotell, bostadsområden, vattenparker och vattensportanläggningar kan man hitta längsmed den 1.500 km. långa kustremsan och här erbjuds ett brett och varierat utbud av fritidsaktiviteter. 7 öar med mycket olika landskap och miljöer, men ett gemensamt drag: det hög kvalitet på stränderna som har tilldelats EU: s blåa flagga och med ett klimat som inte har någon plats för dåligt väder. Vidsträckta sandstränder, vikar och klippor utgör en perfekt omgivning för att njuta ett par dagar, avkopplande vid sidan av Atlanten.Puerto de Morgan
Stränder som passar alla
Fuerteventura har de mest vidsträckta stränder i hela skärgården. Turkost vatten att bada i och kilometer långa vita sandstränder, på i huvudsak orörda och öde stränder. Lanzarote är dock det land med färgkontraster. Vikar är skyddade av klippor vilket ger möjlighet att praktisera nudism och dess svarta sandstränder är helt unika. Gran Canaria är ett måste för den som älskar att resa, med vackra platser som Maspalomas sanddyner, fiskehamnen i Mogán eller klippor i Andén Verde.

I södra delen av Teneriffa finns vidsträckta sandstränder med lugnt vatten, som är lämpliga för hela familjen. Platser som Las Américas, Los Cristianos, Los Gigantes och La Costa del Silencio är internationellt kända för sin varma temperaturer och trevliga människor. El Hierro, La Palma och La Gomera leder ut till havet med brantare kuster och mörka stränder. Fiskehamnar och små vikar där naturliga pooler bildas är ofta deras särdrag. 

 

  

Aktiviteter
Förutom ett subtropiskt klimat och ett vulkaniskt landskap så har Kanarieöarna turen att ha goda förutsättningar till vattensporter. Kuster har de mest innovativa vattensportfaciliteter och småbåtshamnar att öva segling, vattenskidåkning, kajakpaddling, surfing och även vindsurfing är en av de mest populära sporterna året runt. Tack vare den ständiga närvaron av vindar och milda temperaturer på öarna, så fullkomligt älskar människor denna sport när de befinner sig här. El Médano på Teneriffa, Jandía i Fuerteventura eller Pozo Izquierdo på Gran Canaria sticker ut på grund av sina exceptionella förhållanden, och världsmästerskapen i vindsurfing hålls där.

De som kommer till öarna för att njuta av sol och stränder kommer att upptäcka att denna plats har många fler överraskningar. En av dem är det underbara vulkaniska landskapet. Här lockar även snorkling och dykning många eftersom i detta vatten finns det grottor, klippor och skrevor som är omöjliga att hitta någon annanstans.


Kultur och natur
Precis som de fritidsaktiviteter som lockar resenärer, får vi inte glömma att Kanarieöarna har en otrolig historiska och ett kulturellt arv. Det är ett blandat land som användes som en mellanlandning på väg att erövra Amerika. Denna plats ligger på Unescos världsarvslista för t.ex. så är många koloniala byggnader från den historiska stadskärnan. Den fantastiska konstnärliga arvet som César Manrique skapade finns kvar på ön Lanzarote och något som även är mycket intressant för besökare är: los Jameos del Agua, El Mirador del Río och El Jardín del Cactus detta är platser man inte bör missa.

För naturälskare så finns det många vägar runt skyddade områden, såsom nationalparker Canadas del Teide (Teneriffa), Timanfaya (Lanzarote), Caldera de Taburiente (La Palma) och Garajonay (La Gomera). Vägar som tar sig fram genom Laurisilva skogar (en botanisk kvarleva från den tertiära perioden), vulkaniska fläckar och hav av moln, 2.000 m. över havet.


Planer hela dagen
Det finns oändliga möjligheter till fritidsaktiviteter, särskilt i turist- och stadsområden. Vattenparker, djurparker, go-kart, kamelsafari och temaparker är bara några förslag. Det kulturella programmet erbjuder film, teater, utställningar och konserter. Här äger många typer av festivaler rum.

Öns glädje uttrycks även av den läckra gastronomi: fisken från Atlanten, antingen i en gryta, stekt eller grillad, stärks när de provas med papas arrugadas (skrynklig potatis) och grön mojo. Traditionella recept förbereder också läckra rätter som gofio (rostat mjöl av spannmål), kanin med Salmorejo (en typ av tjockare gazpacho), sjöborrar och vattenkrasse gryta. Och för att skölja ner måltiden, kan man välja någon av de 9 högkvalitativa vinerna med lokal ursprungs etikett. Två typer av ost (Palmero och Majorer) bevisar kvaliteten på de traditionella produkter.

Shopping är också intressant på öarna. Den gamla frihamnen i Las Palmas på Gran Canaria används för att locka ett stort antal handlare som säljer varor från hela världen. Även om detta särskilda skatteregler villkor inte längre existerar. Kanarieöarna erbjuder fortfarande hög kvalitet på elektroniska produkter och till lägre priser än i den Europeiska unionen.


Ansluten till världen
Hela denna värld av upplevelser är bara några timmar från många av de stora europeiska städer. Det finns hela 8 flygplatser fördelade över öarna. Flygplatserna är strategiskt beläget nära turistområdena och huvudstäderna på öarna. Alla turistområdena är lätta att ta sig till och många gånger kan man resa från en ö till en annan genom havet.

Så nära, så lätt och så underbart. Res till Kanarieöarna där våren varar 365 dagar: sol, strand och underhållning! Allt är klart för dig att njuta av en oförglömlig upplevelse, som garanterat kommer få dig att vilja komma tillbaka.

Tillbaka till Kanarieöarna

Läs om sevärdheterna på Kanarieöarna

Klimatet

Dykning