Sevärdheter på Kanarieöarna - Allt Om kanarieöarnas sevärdheter
Spanien

 


Sevärdheter på Kanarieöarna

   

Sevärdheter
På Kanarieöarna finner du Spaniens mest skyddade naturområde. För de vulkaniska öarna ligger mitt i det Macaronesiska floraområdet. På Spaniens största ö Teneriffa ligger det mytomspunna och ståtliga vulkanberget Teide, med sin höjd på 3,717 m. Vulkanen Teide är medelpunkten i nationalparken med en yta på 13,571 hektar. De många höjdvariationerna ger ett vitt skiftande klimat vilket gör parken till ett paradis för den inhemska floran och fauna. Med bl.a. violer, ”hierba pajonera” och djur som tornfalk, varfågel och ”tizón”-ödlan.

En annan nationalpark är Caldera de Taburiente som ligger på ön LaPalma och där finns arkipelagens äldsta klippformationer av basalt (Complejo Basal), ett vatten mirakel. Den här parken har på en yta på 4,690 hektar och ett välbevarat ekosystem med kanarisk pinje och många inhemska växter och en fauna väldigt rik på lokala fåglar.
Vulkanen Teide

Gomeras lagerskog 

 

  

Många nationalparker
På Lanzarote ligger nationalparken Timanfaya, som kallas för ”eldens berg”, med en yta på 5,107 hektar. Den här parken är mycket uppskattad för alla sina färger och sina ”öar” av vegetation och för sina inslag i faunan så som ”Haría”-ödlan, gamen och Medelhavsliran.

På ön Gomera ligger även en nationalpark som heter Garajonay som täcker in en yta på 3,984 hektar. På denna nationalpark finns värdefull lagerskog som för flera miljoner år sedan var den dominerande vegetationen i Medelhavsdalen och i norra Afrika. Detta skapar förutsättningar för en originell fauna, så som duvor (”rabiche”, ”turqué”) och speciella insekter.

Läs mer om Spaniens olika sevärdheter

Sevärt på Costa del Sol

Vad har Spanien egentligen för klimat? Läs mer om detta

Katalonien

Mer läsvärt om Spanien