Sevärdheter på Kanarieöarna - Allt Om kanarieöarnas sevärdheter
Spanien





 


Att se på Costa del Sol

   

Att se på Costa del Sol

Balcon de Europa
Den berömda Balcon de Europa, som byggdes där det en gång stod en fästningen som förstördes år 1812 under frihetskriget. Balkongen ser man i slutet av den breda palmkantade avenyn.  Balkongen erbjuder en panoramautsikt över hela Nerja kusten och visar en enorm marinmålning som trollbinder en som besökare.

I åratal har det slagits att det var kung Alfonso XII, som under sitt besök i regionen efter jordbävningen som skakade La Axarquía år 1884, som döpt denna plats med det namn den har idag och som är känt över hela världen.

Vägbeskrivning
Du måste ta mediterranean Expressway (A-7, N-340) från Malaga kusten för att komma till Nerja och sedan gå till Motril och Almería. Väl inne i byn så hittar du vägbeskrivningen till El Balcon de Europa, som ligger intill stranden.
Läs mer om Malaga




  Bancon de Europa Badhusen i Ronda



 

 

 



 

De gamla arabiska badhusen i Ronda
Det arabiska badhuset som ligger i de gamla judiska kvarteren, det är ett av Europas mest välbevarade arabiska badhus, från 1200-talet.

De utgrävningar som gjorts hittills har tillåtit återvinning av de 3 kamrarna i badhuset (kallt, varmt och varmt), som binds samman med halvcirkelformade bågar och täckt välvda tak. Badhusets valv är genomborrade med stjärnformade öppningar som filtrerar solljuset och skapa en skugglik effekt som är mycket gynnsamt för vila. Delar av pannor och vattenledningar har bevarats och experter är överens om att det är en av de bäst bevarade badhus från den tiden i hela Spanien.

Vägbeskrivning
Ligger beläget i den gamla staden Ronda, nära Calle Real.


Bioparc Fuengirola
Bioparc Fuengirola är ett modernt zoo som blev klart 2001 och zooet bygger på att ha respekt för naturen och bevarandet av alla naturtyper. Detta är en djurpark där djuren lever sida vid sida och miljön är återskapad från deras naturliga livsmiljö för att främja deras utveckling på alla nivåer.

Som besökare kliver man in i en verklighets dokumentär om de djupaste tropiska skogar.

Hela centret är tänkt som en promenad genom all rekreation av varelser och deras ursprungliga livsmiljö.

Livsmiljöer ffrån Afrika, Asien och Madagaskar är återskapade med teman designade av vallar, vattenfall, stenar, stammar och till och med realistiska träd. Skapandet av baobab trädet, är en av de största konstgjorda trädet i världen och står 25 m. hög. Detta zoo har nu blivit ett landmärke och framför allt för staden Fuengirola själv.

Detta zoo var till en början planerat att ge plats åt arter vars fortplantning var av yttersta vikt. Så därför byggdes denna plats  och totalt finns det 130 olika arter och över 1400 enskilda djur här.

Bioparc är ett hem för symboliska arter så som Sumatra Tiger som ör röd lista över hotade arter i världen, det finns endast 250 exemplar kvar i det och Bioparc har nu lyckats med avel på arten.

Sedan starten 2001 har parken varit ett begrepp för kvalitet i varje aspekt. Denna art Conservation Center tar emot just nu fler besökare än någon annan djurpark i Andalusien, inrättande av sin position som en av de landmärken och missa attraktionerna på Costa del Sol.

Vägbeskrivning
Ligger inom gångavstånd från tåg-och bussterminalen i Fuengirola.


Marbella Gamla stan
Marbella har funnits ända sedan 1600 f. Kr., så denna stad är full av historia. Den arabiska muren hör ihop med gamla stan i Marbella och den omsluter en del av staden. Här är det fullt med gamla kapell, kyrkor, torg och vackra gamla butiker. Mitt i gamla stan så finns det ett torg som kallas för the Orange Square, som är daterat tillbaka till år 1485. Rådhuset som ligger på detta torg byggdes år 1568. Här finns även Santa Mariakyrkan som började byggas år 1618 och som räknas som en utav stadens viktigaste historiska byggnader.

Gamla stan är perfekt för shopping och samtidigt avkopplande med sina många caféer, restauranger och barer att välja mellan, Det här var det enda köpcentret i Marbella för 10 år sedan innan El Corte Inglés och den ultramoderna La Cañada shopping centret infann sig. Här finner du handgjorda kläder och smycken i maasor av butiker runt om i Gamla Stan.
Läs mer om Marbella


Picassos museum
Pablo Ruiz Picasso målade inte bara kuber, han målade även klassiska porträtt, gravyrer, skulpturer och mycket mera. Han imponerar och förvånar alla med den omtalade tavlan Guernica är utan tvekan ett riktigt mästerverk.
Museet har en sal där tillfälliga utställningar komplimenterar den ständiga konstsamlingen. Dessutom så är Picassos födelsehem sedan länge en turistattraktion. Och Malaga är absolut Picassostaden. 

Inträdesavgiften här är förvånansvärt låg jämfört med andra sevärdheter. Biljetten till den permanenta utställningen kostar ca. 6 euro och de tillfälliga utställningarna kostar ca. 4,5 euro. Vill man köpa inträde till de båda så säljs de för ca. 8 euro. Pensionärer, handikappade, studerande, grupper och barn får betala halva priset.

Picasso Museet är öppet alla dagar utom på måndagar och det stänger inte under siestan. Biljetterna säljs direkt på plats och kan förköpas på alla Unicajas bankkontor.
Läs mer om Malaga


Plaza de Toros de Ronda
Rondas tjurfäktnings arena är ett riktigt konstverk i sig, det är en utav de äldsta i hela världen och även en utav de vackraste. Arenan invigdes år 1785.

Hemmingway ska ha sagt att det var en idealisk plats att se en tjurfäktning på.

La Plaza de toros de Ronda besöks även när det inte är tjurfäktning och då som en historisk och konstnärlig byggnad, det är verkligen värt ett besök!

I början på september så kan "Corridas Goyescas" ses, det är tjurfäktningar som de var förr i tiden. Även dräkterna som de använder är från forntiders tjurfäktare och matadorer. Till och med så väljer många åskådare att klä sig som epokens stil. Detta är ett färgglatt tillfälle att se in i det forna Spaniens fester.

Biljetter till detta evenemang kan vara svåra att komma över om man inte är ute i god tid, många resebyråer bokar biljetter i förväg.

Här finns det även ett litet museum där många vackra matador dräkter ses tillsammans med vapen och annat som har med tjurfäktning att göra.
Läs mer om tjurfäktningen i Spanien

 

Läs mer om Spaniens olika sevärdheter

Sevärdheter på Kanarieöarna

Katalonien

Mer läsvärt om Spanien